NAFAS OLISH A’ZOLARI KASALLILARI VA PROFILAKTIKASI - Maxmanazarov G‘afur Axnazarovich,; Ahmadjonova Nozima,; Jumyazova Kamola, (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Nafas olish tizimining asosiy vazifasi gazlar almashinuvini osonlashtirishdir.  Nafas olish havodan kislorodning qon oqimiga kirishiga imkon beradi, metabolizm jarayonida hujayralar tomonidan ishlab chiqarilgan karbonat angidridni chiqaradi.