DAVLAT MAKTABGACHA TA’LIM MUASSASALARINING TA’LIMDAGI O‘RNI VA BUGUNGI KUNDA TASHKILOTDA AMALGA OSHIRILAYOTGAN ISLOHOTLAR - Toʻychiyeva Hanifa Mamatqulovna, (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya. Davlat maktabgacha ta’lim muassasalari bolalarning intellektual, axloqiy va jismoniy rivojlanishida muhim rol o‘ynaydi. Bugungi kunda ushbu muassasalarda ta’lim sifatini oshirish, zamonaviy metodikalarni joriy etish, tarbiyachilar malakasini takomillashtirish va raqamlashtirish jarayonlarini jadallashtirish bo‘yicha keng ko‘lamli islohotlar amalga oshirilmoqda. Shuningdek, inklyuziv ta’lim tamoyillari asosida imkoniyati cheklangan bolalar uchun ham qulay muhit yaratilmoqda. Davlat tomonidan ajratilayotgan mablag‘lar, xalqaro tajribalarni o‘rganish va mahalliy sharoitga moslashtirish orqali maktabgacha ta’lim sifati yildan-yilga yaxshilanmoqda. Bu islohotlar bolalarning keyingi bosqichlardagi ta’limga tayyorligini kuchaytirishga xizmat qilmoqda.