CHERRI POMIDOR NAV NAMUNALARINI ISSIQXONADA YETISHTIRISHDA HOSILDORLIK KО‘RSATKICHLARINING KORRELYATSION BOG‘LIQLIGI - Egamberdiyev Sobir Yo‘ldoshevich (Ustozlar uchun, 2025)
Annatotsiya: ushbu maqolada cherri pamidor mevasining o‘rtacha vazni, degustatsion bahosi va biokimyoviy tarkibi aniqlanib, bunda duragaylar aro eng yuqori meva vaznga ega bo‘lgan Quality seed navida mevalarining o‘rtacha vazni 43 gramni tashkil etganligi, eng kam ko‘rsatkich esa Dikovinka va Krasniye busi navida 10-12 gramni tashkil etganligi va qolgan namunalarda esa bu ko‘rsatkich 15-23 gramdan meva vazniga ega bo‘lganli keltirib o‘tilgan.