HINDISTON RESPUBLIKASINING TASHQI SIYOSIY TAMOYILLARI - To‘raev O‘tkir Xudoyberdiyevich , (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Hindiston Respublikasining mustaqillik yillaridan boshlab shakllangan tashqi siyosat tamoyillari – Panchsheel (Besh tamoyil), Nizolsiz harakat (Non-Aligned Movement), “Qo‘shni birinchi” (Neighbourhood First), “Sharqqa yo‘l” (Act East) va strategik avtonomiya – tahlil qilinadi. Metodologiyada adabiyotlar tahlili, rasmiy hujjatlar va siyosat hujjatlari, solishtirma tahlil hamda ekspert intervyulari usullari qo‘llanildi. Natijalar ko‘rsatadiki, bu tamoyillar Hindistonning mintaqaviy rahbarlik pozitsiyasini, global hamkorlik salohiyatini va milliy xavfsizlik muvozanatini saqlashni taʼminlashda muhim omil bo‘lib xizmat qilmoqda.