RAQAMLI MOLIYA: FINTECH KOMPANIYALAR VA AN’ANAVIY BANKLAR O‘RTASIDAGI RAQOBAT - Davlatova Madinabegim Muzaffar qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada raqamli moliya tizimining jadal rivojlanishi va uning moliyaviy xizmatlar bozorida yuzaga keltirayotgan transformatsiyasi o‘rganiladi. Fintech kompaniyalar va an’anaviy banklar o‘rtasidagi raqobat tahlil qilinib, ushbu ikki institut o‘rtasidagi farqlar, o‘xshashliklar hamda ularning iqtisodiy samaradorlikka ta’siri ko‘rib chiqiladi. Maqolada, shuningdek, O‘zbekiston tajribasi rivojlangan davlatlar bilan solishtirilib, muammolar va istiqbollar tanqidiy baholanadi