IJTIMOIY ISH GLOBALIZATSIYASI - Isoqulova Durdona Jahongir qizi,; Ishmuradov Bunyod Farhodovich, (Ustozlar uchun, 2025)
Global dunyo va globallaShuv. Birinchi marotaba “globallaShuv” atamasi amerikalik iqtisodchi Teodor Levitt (Theodore Levitt) tomonidan 1983 yilda kiritilgan. GloballaShuv ostida T.Levitt yirik xalqaro kompaniyalarning mahsulotlarini sotishning alohida bozorlarini birlashtirilishini tuShunadi. Bugungi kunning global muammolari ostida sivilizatsiyaning kelgusidagi mavjudligi hal etilishiga bog‘liq bo‘lgan muammolar majmuini tuShunish hisoblanadi. Insoniyatning global muammolari - bu koinotning butun aholisining hayot bilan bog‘liq manfaatlariga oid bo‘lgan va hal etilishi uchun dunyoning barcha davlatlarining kuchlarini talab etuvchi muammolardir.