BOSHLANG’ICH TA’LIMDA MANTIQIY TAFAKKURNI RIVOJLANTIRISH USULLARI - Nomozova Oyimxol Choriyevna, (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Mantiqiy tafakkur bolalarning fikrlash tizimini shakllantiruvchi asosiy komponentlardan biri bo‘lib, sabab-oqibat munosabatlarini anglash, tasniflash, umumiy qoidalarni chiqarish va mustaqil xulosalar ishlab chiqish imkonini beradi. Boshlang‘ich taʼlim davrida ushbu qobiliyatlarni maqsadli rivojlantirish bolaning o‘qish, riyozat va kundalik hayotdagi muammolarni yechish qobiliyatini mustahkamlaydi. Maktab taʼlimining dastlabki bosqichlarida mantiqiy fikrlashni o‘stirish pedagogik jarayonning markaziy vazifalaridan biri hisoblanadi, chunki aynan shu davrda kognitiv strukturalar tez o‘zgaradi va yangi ko‘nikmalar mustahkamlanadi.