SPORTCHILARDA JAMOAVIY ISHLASH KO'NIKMALARINI SHAKLLANTIRISH - Oblakulov Anvar Erkinovich (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqola sportchilarda jamoaviy ishlash ko'nikmalarini shakllantirishning ahamiyatini va uning sportchi muvaffaqiyatiga ta'sirini o'rganishga bag'ishlangan. Maqolada jamoaviy ishning asosiy komponentlari, jumladan, samarali kommunikatsiya, ishonch, o'zaro hurmat, va strategik qarorlar qabul qilish kabi ko'nikmalar tahlil qilinadi. Jamoaviy ishlash ko'nikmalarini rivojlantirishning muhim usullari, masalan, jamoaviy mashg'ulotlar, simulyatsiya mashg'ulotlari, muammolarni hal qilish va sog'lom raqobatni rivojlantirish haqida tavsiyalar berilgan. Maqola sportchilarning muvaffaqiyatiga yordam beradigan jamoaviy ishni ta'minlashga yo'naltirilgan metodik yondashuvlarni taqdim etadi va jamoaviy ishning umumiy ruhini kuchaytirish orqali sportchilarning individual va jamoa sifatidagi samaradorligini oshirishga yordam beradi.