HOZIRGI O‘ZBEK TILI DARSLIKLARI: YANGI YONDASHUV ZARURMI? - Rahimova Malika, (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqola hozirgi o‘zbek tili darsliklarining yangi mavzulari va ularning tuzilishi haqida tahliliy fikr yuritadi. Shuningdek, chet el uslublarining ta’lim tizimimizga kirib kelishi qanchalik to‘g‘ri va zarur ekanligi xususida muhokama olib boriladi.So‘nggi yillarda o‘zbek tili darsliklarida o‘quv jarayoniga yangicha yondashuvlar kiritilmoqda. Ba’zi darsliklar xorijiy uslublarga tayangan holda ishlab chiqilgan bo‘lib, bu o‘quvchilarning til o‘rganishiga qanday ta’sir ko‘rsatadi? An’anaviy yondashuvdan chetlanish qanchalik samarali? Mazkur maqolada aynan shu masalalar haqida fikr yuritilib, milliy va xorijiy uslublarning taqqosiy tahlili beriladi.