BOSHLANG'ICH TA'LIMDA AN'ANAVIY VA INNOVATSION TA'LIMNING INTEGRATSIYASI - Axrarova Ziyoda Axramaliyevna (Ustozlar uchun, 2025)
Boshlang'ich ta'limda an'anaviy va innovatsion ta'limning integratsiyasi ta'lim jarayonini yanada samarali va qiziqarli qilishda muhim ahamiyatga ega. Ta'lim tizimida an'anaviy usullar ko'p yillar davomida o'z o'rnini egallab kelmoqda. An'anaviy ta'lim metodlari ko'proq ma'lumotlarni o'zlashtirishga, nazariy bilimlarni shakllantirishga qaratilgan. O'qituvchilar darsda o'quvchilarga ko'p ma'lumot berishadi, o'quvchilar esa bu ma'lumotlarni eslab qolish va imtihonlarda muvaffaqiyatli bo'lishga intilishadi. Biroq, bunday yondashuv ko'pincha o'quvchilarning ijodiy fikrlashini va mustaqil o'rganish qobiliyatini rivojlantirishda cheklovlar yaratadi.