ADOLATGA YO‘L MEDIATSIYA VA NIZOLARNI HAL QILISHNING ZAMONAVIY YONDASHUVLARI - Azirbaev Salamat Kuanishbaevich (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Mediatsiya – nizolarni sudgacha yoki suddan tashqari hal etishning muqobil usuli bo‘lib, uning afzalliklari va jahon tajribasi turli mamlakatlarda sinovdan o‘tgan. Ushbu maqolada mediatsiyaning huquqiy asoslari, afzalliklari, O‘zbekistondagi holati va rivojlanish istiqbollari tahlil qilinadi. Xalqaro tajriba, O‘zbekiston qonunchiligi va huquqshunos olimlarning fikrlari asosida mediatsiyaning samaradorligi yoritilgan.