SUN’IY INTELLEKTNI QO‘LLASH ORQALI OLIY TA’LIM JARAYONINI YAXSHILASH - Abdurahmonov Zafar Batirovich (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Sun’iy intellektning oliy ta’limdagi imkoniyatlari, asosiy qo‘llanish yo‘nalishlari va uning oliy ta’lim jarayoniga integratsiyasidagi muammolar va kamchiliklar tahlil qilingan. Adaptiv ta’lim, intellektual o‘quv tizimlari, virtual yordamchilar va bilimlarni baholashning avtomatlashtirilishi kabi asosiy yo‘nalishlar ko‘rib chiqilgan. Shu bilan birga, oliy ta’limda sun’iy intellektni qo‘llashning asosiy yo‘nalishlari, ularning ta’lim sifatini oshirishdagi ahamiyati va afzalliklari, asosiy kamchiliklari, rivojlanish istiqbollari haqida so‘z boradi.