HOZIRGI JAMIYATDA TARBIYACHI SHAXSIGA QO‘YILADIGAN TALAB VA VAZIFALAR. - Murodullayeva Maxfuza Shamsiddin qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada hozirgi jamiyatda tarbiyachi shaxsiga qo‘yiladigan asosiy talab va vazifalar keng tahlil qilinadi. Tarbiyachi nafaqat bolalarga bilim beruvchi, balki ularning axloqiy, ma’naviy va ijtimoiy jihatdan to‘g‘ri shakllanishida muhim rol o‘ynovchi shaxs ekanligi yoritiladi. Shuningdek, zamonaviy tarbiyachi pedagogik mahorati, psixologik tayyorgarligi va innovatsion yondashuvlariga oid muhim jihatlar keltirilgan. Tarbiyachining jamiyatdagi o‘rni va uning ta’lim-tarbiyadagi roli chuqur ochib beriladi.