BO‘LAJAK PEDAGOGLAR UCHUN PEDAGOGIK MAHORATNING O‘RNI VA AHAMIYATI. - Sabirova Muxarramoy; To’xtasinova Xilolaxon Raxmatillo qizi; Mirzaxalimova Surayyoxon Xasan qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada bòlajak pedagoglar uchun pedagogik mahoratning mazmun-mohiyati,uning ta'lim jarayonida òrni va ahamiyati keng yoritiladi.Pedagogik mahorat tushunchasining asosiy tarkibiy qismlari - kasbiy bilim,pedagogik texnika,kommunikativ kònikmalar va metodik mahorat batafsil tahlil qilinadi.Shu bilan birga,bòlajak pedagoglarning òquv tarbiya jarayonida ijodiy yondashuvini rivojlantirish,zamonaviy pedagogik texnologiyalardan samarali foydalanish va ta‘lim sifatini oshirishda pedagogik mahoratning tutgan òrni asoslab beriladi.