BIOLOGIYA FANINI OʻQITISH METODIKASI VA TAʼLIM TEXNOLOGIYASI - Aytbayeva Gulzira Tengelovna (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada biologiya fanini o‘qitish metodikasi va zamonaviy ta’lim texnologiyalari haqida so‘z yuritiladi. Biologiya ta’limida interfaol usullar, innovatsion texnologiyalar va zamonaviy pedagogik yondashuvlardan foydalanishning ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, o‘quvchilarning ilmiy-tadqiqot faoliyatini rivojlantirish, tajriba va amaliy mashg‘ulotlarni tashkil etishning samarali usullari tahlil qilinadi. Biologiyani o‘qitishda axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan foydalanish, masofaviy ta’lim va raqamli resurslarning roli ham ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari biologiya ta’limini yanada samarali tashkil etish va o‘quvchilarning fan bo‘yicha chuqur bilim olishlariga ko‘mak berishga qaratilgan.