OMMAVIY AXBOROT VOSITALARINING YOSHLAR ONGIGA SALBIY TA’SIRI VA PSIXOLOGIK YECHIMLARI - Kudaybergenova Shasanem Naubetbaevna; Abdimuratova Gulnaz Abdullaevna (Ustozlar uchun, 2025)
Axborot-psixologik xavfsizlik muammosi tarixan har qanday davlatning shakllanishi va jamiyatda ijtimoiy, siyosiy, iqtisodiy manfaatlar va ularning mafkuraviy sohada ifodalanishi bilan vujudga keladi. Zotan, ana shu vaqtdan barqarorlik, rivojlanish bilan birga muayyan xarakterdagi informatsion-psixologik xavf-xatar, ma’naviy tahdidlar ham paydo bo‘ladi. Mazkur maqolada axborot xavfsizligi tushunchasi, uning mazmun-mohiyati yoritib berilgan.