BOBURNOMADA ROVIYLIK VA ADABIY USLUB IFODASI - Mahammadiyeva Muxlisa (Ustozlar uchun, 2025)
Boburnomada roviylik va adabiy uslub ifodasi muhim ahamiyat kasb etadi. Bobur Mirzo o‘zining "Boburnoma" asarida real voqealarni haqqoniy bayon etish bilan birga, o‘zining shaxsiy kechinmalari va kuzatishlarini ham mahorat bilan ifodalagan. Asarda roviylik usuli orqali muallif voqealarning guvohi sifatida ishtirok etadi, bu esa asarning tarixiy va badiiy qimmatini oshiradi. Adabiy uslub jihatidan esa Bobur tasviriy vositalardan, badiiy ifodalardan va poetik uslublardan keng foydalanadi. Uning tili sodda va ravon bo‘lib, tarixiy voqealar bilan shaxsiy kechinmalar uyg‘unlashgan holda yoritiladi. "Boburnoma"dagi roviylik va adabiy uslub asarning estetik jihatdan yuksak bo‘lishini ta’minlab, uni tarixiy-memuar janrining noyob namunasiga aylantiradi.