ХАЛҚ АМАЛИЙ САНЪАТИДА ҚЎЛ КАШТАЧИЛИГИНИНГ ТУТГАН ЎРНИ - Хожимуродова Азиза Жахонгировна (Ustozlar uchun, 2025)
Ушбу мақолада бадиий ҳунармандчиликнинг энг ноёб ва нозик турларидан бири бўлган  бадиий каштачиликнинг  ривож топиши, оддий ўзбек аёллари  томонидан яратилган ушбу маҳсулотлар ўзбек хонадонларини безаш билан бир қаторда бугунги кунда бутун дунёда юксак санъат асари сифатида баҳоланаётганлиги ҳамда ўзбек миллий каштачилиги амалий санъатнинг анъанавий усуллари атрофлича таҳлил этилган.