VOYAGA YETMAGANLAR JINOYATCHILIGI: SABABLARI, HUQUQIY TAHLIL VA OLDINI OLISH CHORALARI - Gulnoza Jumayeva Sodiq qizi; Zulayho Usanova Turdimurod qizi; Adham Avliyoqulov Alisherovich (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya: Hozirgi kunda voyaga yetmaganlar jinoyatchiligi global muammo bo‘lib, uning asosiy sabablari oilaviy muhit, ta’limdagi kamchiliklar va ijtimoiy institutlarning zaiflashuvi bilan bog‘liq. Ushbu maqola yoshlarning huquqbuzarlik sodir etishiga sabab bo’layotgan omillarini tahlil qilib, turli huquqiy tizimlardagi jazolash va reabilitatsiya mexanizmlarining samaradorligini baholaydi. Natijalar jinoyatchilikning oldini olishda huquqiy profilaktika, ta’lim va ijtimoiy qo‘llab-quvvatlashning ahamiyatini yoritadi.