ULTONTOZ ROMANINING FOLKLOR BILAN MUNOSABATI - Oltiboyeva Nodira (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Olim Toshboyevning “Ultontoz” romanida xalq og‘zaki ijodi – folklor bilan bog‘liqlik masalasi yoritiladi. “Ultontoz” romani va “Alpomish” dostoni o‘rtasidagi ruhiy va badiiy bog‘liqlik, ramzlar, obrazlar, marosimlar, tuzilish va xalq dunyoqarashi jihatidan qiyosiy tahlil qilinadi.