MAMLAKAT IQTISODIY TARAQQIYOTIDA TURIZMNING O‘RNI - Ubaydulloyeva Umida Otamurod qizi (World Scientific Research Journal, 2025)
Аnnоtаtsiyа: Ushbu maqolada turizm sohasining mamlakat iqtisodiy taraqqiyotiga ta’siri, uning ahamiyati va rivojlanish istiqbollari tahlil qilingan. Turizm iqtisodiyotning muhim tarmoqlaridan biri sifatida ko‘rib chiqilib, ish o‘rinlarini yaratish, valyuta tushumlarini ko‘paytirish, infratuzilmani rivojlantirishdagi roli yoritilgan. Shuningdek, maqolada turizmning bevosita va bilvosita iqtisodiy ta’siri, tahliliy statistik ma’lumotlar asosida asoslab berilgan.