OTA-ONA QARAMOGʻISIZ, QAROVSIZ VA NAZORATSIZ QOLIB KETGAN BOLALARGA PSIXOLOGIK XIZMATNING AHAMIYATI - Tirkasheva Dinoraxon Shuxratjon qizi (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada ota-ona qaramogʻisiz, qarovsiz va nazoratsiz qolib ketgan bolalarning psixologik holati, ularning ijtimoiy moslashuvi va rivojlanishida yuzaga keladigan muammolar yoritilgan. Shuningdek, bunday bolalarga ko‘rsatiladigan psixologik xizmatning mazmuni, uslublari hamda ularning ruhiy holatini tiklashdagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Psixologik yordam orqali bolalarda ishonch hissi, ijtimoiy ko‘nikmalar va hayotga ijobiy munosabat shakllanishi mumkinligi ta’kidlanadi. Maqola muammoga chuqur yondashgan holda, amaliy tavsiyalarni ham o‘z ichiga oladi.