O’QUVCHILARGA INGLIZ TILINI O’RGATISHDA PEDAGOGIK METODLARDAN FOYDALANISH - Abduraxmonova Dilshoda Xudoynazar qizi; Norqo’ziyeva Zilola Baxrom qizi; Shukurova Sevinch Sohibjon qizi (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ingliz tili hozirgi kunda global kommunikatsiya va axborot almashishning asosiy vositalaridan biriga aylangan. Ingliz tilini o’rganish nafaqat til ko’nikmalarini rivojlantirish, balki turli madaniyatlarni o’rganish, dunyoqarashni kengaytirish, shuningdek, turli sohalarda, jumladan ta’lim, biznes va ilmiy izlanishlarda muvaffaqiyatga erishish imkoniyatlarini yaratadi. O’quvchilarga ingliz tilini o’rgatishda pedagogik metodlar samarali bo’lishi uchun to’g’ri yondashuv va o’quvchilarni jalb qilish zarur. Ushbu maqolada ingliz tilini o’rgatishda qo’llaniladigan asosiy pedagogik metodlar, ularning samaradorligi va o’quvchilarni motivatsiya qilishda metodlarning ahamiyati haqida batafsil ma’lumot beriladi.