TIJORAT BANKLARINING MUAMMOLI KREDITLARINI KAMAYTIRISH YO‘LLARINI TAKOMILLASHTIRISH - Jasur Nashvanov Mamat o‘g‘li (World Scientific Research Journal, 2025)
Tijorat banklarining muammoli kreditlari iqtisodiyotning barqarorligini ta’minlashda katta to‘siq bo‘lib qolmoqda. Ushbu maqola tijorat banklarining muammoli kreditlarini kamaytirish va boshqarish bo‘yicha mavjud strategiyalarni tahlil qilib, ularni takomillashtirish yo‘llarini o‘rganadi. Asosiy e’tibor kredit monitoringi, mijozlarga qarzlarni qaytarish imkoniyatlarini yaxshilash, yangi innovatsion texnologiyalarni joriy etish va kredit risklarini boshqarish tizimlarini kuchaytirishga qaratilgan. Maqola, shuningdek, banklarning tashqi va ichki omillarni hisobga olgan holda muammoli kreditlarni kamaytirishning samarali usullarini taklif etadi. Bu yondashuvlar tijorat banklarining moliyaviy barqarorligini ta’minlashga yordam beradi hamda uzoq muddatda iqtisodiyotda ishonchni oshiradi.