MODEL PREDICTIVE CONTROL USULINING MEUT (AC) QURILMALARI BILAN BIRGALIKDAGI QO‘LLANILISHI - Samad Nimatov; Abraev Tursunpolat Azamat o’g’li (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Model Predictive Control (MPC) algoritmining MEUT (AC) qurilmalari, ayniqsa STATCOM bilan birgalikda zamonaviy elektroenergetika tizimlarida reaktiv quvvatni optimallashtirish, kuchlanish barqarorligini ta’minlash va tizimning dinamik javobini yaxshilashdagi roli yoritilgan. Grafik tahlillar asosida MPC asosidagi boshqaruv usulining afzalliklari ko‘rsatib beriladi.