AQLLI ENERGETIKA TIZIMLARIDA SVM ALGORITMI ASOSIDA AVTOMATLASHTIRISHNING TEXNOLOGIK AFZALLIKLARI - Abraev Tursunpolat Azamat o’g’li; Samad Nimatov (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada aqlli energiya tizimlarida avtomatlashtirishning texnologik afzalliklari va sun’iy intellekt algoritmlaridan biri — Support Vector Machine (SVM) algoritmining qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Ayniqsa, MEUT(AC) qurilmalari bilan integratsiyada SVM yordamida nosozliklarni aniqlash, tizim holatini baholash, reaktiv quvvatni boshqarish va optimal joylashtirish kabi jarayonlar samarali tarzda avtomatlashtirilishi yoritiladi.