INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARIDAGI TURG‘UN BIRIKMALARNI MUQOBILLASHTIRISHNING DOLZARB MASALALARI - Nazirov Salimbek Olim O’g‘li (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ingliz va o‘zbek tilidagi ayrim maqollar qiyoslanib, ularning semantik-stilistik va struktual tomonlari izohlandi. Misollar yordamida ikki tildagi frazeologizmlarning o‘xshash va farqli xususiyatlari aniqlandi. Shuningdek, maqolada o‘zbek va ingliz tillaridagi iboralar va maqollarni o‘zaro muqobillashtirish va frazeologik til korpusini yaratish bo‘yicha takliflar berildi.