ONA TILINI O‘QITISHDA O‘QUV LUG‘ATLARIDAN FOYDALANISH METODLARI - Xalilova Maftuna Azamat qizi (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ona tilini o‘qitishda o‘quv lug‘atlarining ahamiyati va ular bilan ishlash metodlari ko‘rib chiqiladi. O‘quv lug‘atlari o‘quvchilarni so‘z boyligini oshirish, tahlil qilish va mantiqiy fikrlashni rivojlantirishda muhim vositadir. Maqolada lug‘atlarni samarali ishlatishning turli usullari, shu jumladan, so‘zlarni kontekstda o‘rganish, sinonim va antonimlarni aniqlash, yangi so‘zlarni o‘rganish strategiyalari va lug‘at bilan bog‘liq o‘yinlar tavsiflanadi.