ANTIVIRAL (VIRUSGA QARSHI VOSITALAR) PREPARATLAR - Muxtarova Fotima Muxammadiyevna (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola virusga qarshi vositalar farmasevtikada qo’llanishi, dori vositalari ularni olish usullari , tibbiyotda qo’llanilish sohalariga mo’ljallangan . Antiviral preparatlar tanangizga zararli viruslar bilan kurashishga yordam beradi. Ushbu dorilar simptomlarni engillashtirishi va virusli infektsiyaning davomiyligini qisqartirishi mumkin. Antiviral vositalar, shuningdek, gerpes va OIVni keltirib chiqaradigan viruslarni yuqtirish yoki tarqatish xavfini kamaytiradi..