WPF DA ANIMATSIYALARDAN FOYDALANISH - Yusupov Mirsaid Abdulaziz o’gli; Isaqova Gulasal Ahmadjon qizi (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya: Mazkur ilmiy maqolada zamonaviy grafik interfeyslarni yaratishda keng qo‘llanilayotgan WPF (Windows Presentation Foundation) texnologiyasida animatsiyalardan foydalanish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Unda WPF tizimida harakatlanuvchi obyektlar, vizual o‘zgarishlar va foydalanuvchi tajribasini oshirishga xizmat qiluvchi animatsiya elementlari dasturlashdagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, maqolada Storyboard, DoubleAnimation, ColorAnimation kabi asosiy animatsion komponentlarning ishlash prinsiplari va amaliy misollar asosida ularni amalga oshirish usullari keltirilgan. Dasturchilarga interaktiv interfeyslar yaratishda animatsiyaning foydalari, samaradorlikka ta’siri va dizayn yondashuvlari batafsil yoritiladi.