ISSIQLIK NURLANISHI MANBALARI VA ULARNING TIBBIYOTDAGI DAVOLASH MAQSADLARIDA QO‘LLANILISHI - Sattarov Yorqin Karimovich; Baxtiyorova Farangiz Akbar qizi; Muhammadjonova Visola Tohirjon qizi (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya: Mazkur ilmiy ishda issiqlik nurlanishi manbalarining davolashdagi o‘rni va ularning fiziologik ta’sir mexanizmlari tahlil qilinadi. Tabiiy (quyosh nuri, issiq buloqlar) hamda sun’iy (infraqizil lampalar, radiant isitgichlar, mikroto‘lqinli va ultrachuqur to‘lqinli terapiya) issiqlik manbalarining terapevtik imkoniyatlari, ulardan foydalanish usullari va qo‘llanilishiga doir tibbiy ko‘rsatmalar keng yoritilgan. Shuningdek, har bir issiqlik manbasining afzalliklari, cheklovlari va klinik amaliyotdagi o‘rni ilmiy asosda tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari issiqlik bilan davolash usullarining kasalliklarni kompleks davolash va reabilitatsiya jarayonlarida ahamiyatini ochib beradi.