ISH JOYLARIDA XAVFLI OMILLARNI ANIQLASH VA ULARNI REAL VAQTDA MONITORING QILISH TEXNOLOGIYALARI - Avazbek Usmonov Samandar o‘g‘li (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada ishlab chiqarish jarayonida yuzaga keladigan xavfli omillar, ularning turlari, inson salomatligiga ta’siri va ularni aniqlashda zamonaviy monitoring texnologiyalarining o‘rni tahlil qilinadi. Real vaqt rejimidagi monitoring tizimlari – IoT, sensorlar, dasturiy platformalar orqali xavflarni oldindan aniqlash va oldini olish imkoniyatlari yoritiladi. Shuningdek, zamonaviy monitoring usullarining samaradorligi va ishlab chiqarishda xavfsizlikni ta’minlashdagi ahamiyati ilmiy jihatdan asoslab beriladi.