VOYAGA YETMAGAN BOLALARGA PSIXOLOGIK XIZMATNING MAZMUNI VA AHAMIYATI - Numonov Sobitjon Nasibjon o'g'li (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya: Bolalik inson hayotining eng muhim va ta’sirchan davridir. Ushbu davrda bolaning shaxsiyati shakllanadi, uning ruhiy va jismoniy rivojlanishi sodir bo‘ladi. Voyaga yetmagan bolalarga psixologik xizmat ko‘rsatish esa ularning sog‘lom va muvozanatli rivojlanishini ta’minlashda muhim rol o‘ynaydi. Psixologik xizmat bolaning ichki dunyosini tushunish, uning hissiyotlari, fikrlari va xulq-atvorini o‘rganish, shuningdek, yuzaga keladigan muammolarni aniqlash va bartaraf etishga qaratilgan kompleks faoliyatdir.