PARATAEKVONDOCHILARNING STRESSGA MOSLASHISHI - Isoqova Shoxista Sayfiddinovna (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya: Tayanch-harakat apparatida kasalliklari bo‘lgan parataekvondoshilarning sport mashg‘ulotlarining xususiyatlari ko‘rib chiqiladi. Ta’kidlanishicha, tayanch-harakat tizimida nuqsoni bo‘lgan shaxslar uchun taekvondo bo‘yisha sport mashg‘ulotlarini o‘tkazish masalalari bo‘yisha yetarlisha ilmiy-metodik adabiyotlar mavjud. Ammo amaliyotda ushbu muammolarni o‘rganish yo‘nalishlari yetarlisha tizimlashtirilmagan. Tadqiqotimiz davomida tayanch-harakat tizimida nuqsoni bo‘lgan parataekvondo sportchilarining sport mashg‘ulotlari samaradorligiga ta’sir etuchi asosiy omillar aniqlandi va kerakli mashg‘ulot metodi ishlab chiqildi.