KIMYO FANINI O‘QITISHDA ZAMONAVIY INTERFAOL METODLARDAN FOYDALANISHNING AHAMIYATI HAMDA FANLARARO ALOQADORLIK - Kuvondikova Muattar Namoz kizi (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada kimyo fanini o‘qitishda zamonaviy interfaol metodlardan foydalanish zarurati hamda bugungi kundagi mamlakatimiz ta’lim tizimida amalga oshirilayotgan islohotlar tahlili shuningdek ushbu islohotlarning bugungi kundagi ahamiyati hamda uning jamiyatdagi o‘rni va roli tahlil qilingan. Dars jarayonida fanlararo aloqadorlikni samarali amalga oshirish o‘quvchilarni yangi o‘quv materiallarini qabul qilishga tayyorlash, fanlararo, mavzulararo bog‘lanishni amalga oshirish, muammoli vaziyatlarni yaratish, shuningdek, har bir darsni rejalashtirish va ularni mohirona o‘tkazish o‘qituvchidan chuqur va puxta tayyorgarlik ko‘rishni talab qiladi.