ELEKTRON TOʻLOV TIZIMLARI VA TIJORAT BANKLARI PUL OʻTKAZMALARIDAGI AFZALLIKLARI - Azizkulov Baxtiyor; Adullayev Jamshid; Hayitov Afruz Xurshidovich; Sayfiyev Mirjahon Zikirilloyevich (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya: Hozirgi raqamli texnologiyalar va iqtisodiyot korporatsiyasi jadal oʻsib borayotgan davrda , tijorat banklari naqdsiz pul tizimini takomillashtirish, banklararo pul oʻtkazmalarini xavfsiz va qulay boʻlishiga intilish zaruriyatini tugʻdiradi. Bu jarayonlar mijozlarni naqd pulsiz hisob kitoblarga talabini oshirish va tijorat banklari o’z daromadlarini oshirishga keng imkoniyatlar yaratilmoqda, electron pullar va banklararo pul o’tkazmalar haqida ushbu maqolada soʻz boradi.