EPIXLORGIDRIN VA ANILIN ASOSIDAGI ION ALMASHINUV SMOLALARINI MODIFIKATSIYALAB ION ALMASHINUV MEMBRANA SINTEZI - Mirzayeva Gulasal Ergashovna; Bozorova Mehriniso Sherali qizi (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya - Ushbu tadqiqot ishida epixlorgidrin(EPX) , anilin(AN), aminobenzoy kislota(ABK) va polietilenpoliamin(PEPA)lar asosida ion almashinuv membranasi sintezi bo’yicha tadqiqot olib borildi. Bunda dastlab epixlorgidrin anilin bilan reaksiyaga kiritilib diglisidilanilin(DGL) ion almashinuv smolasi sintez qilindi. So’ng hosil bo’lgan (DGL) ion almashinuv smolasi va (ABK) ishtrokida imobillanib diglisidilanilinamibenzoy (DGAMB) ion almashinuv membranasi sintez qilindi. Sintez qilingan DGAMB tarkibi infraqizil spektr IR-spektr tahlili asosida aniqlandi va ularning ma’lumotlari taqdim etildi.