DINIY EKSTREMIZM VA UNING IJTIMOIY BARQARORLIKGA TA’SIRI VA QISQACHA YECHIMLARI. - Jumaboyev Adhamjon Tursinalyevich (World Scientific Research Journal, 2025)
Maqolada 21-asrning global muammolaridan biri bo‘lgan diniy ekstremizm va terrorizm muammosi hamda unga qarshi kurash masalalari yoritilgan. Ushbu illatlar jamiyat va davlatga yetkazadigan zararini ochib berib, xalqaro hamjamiyat va O‘zbekiston tomonidan ko‘rilayotgan chora-tadbirlarni tahlil qiladi. Ayniqsa, yoshlarning ekstremistik oqimlarga aldanib qolishining oldini olish uchun ta’lim tizimida diniy va mafkuraviy savodxonlikni oshirish, ularni ijtimoiy tarmoqlardagi axborotlarni tahlil qilishga o‘rgatish zarurligi ta’kidlanadi. Shuningdek, diniy erkinlik va yoshlarning masjidlarga kirish imkoniyati bo‘yicha mavjud muammolar ham ko‘tarilib, ularni bartaraf etish bo‘yicha takliflar beriladi.