RAQAMLI TRANSFORMATSIYA: AN‘ANAVIY IQTISODIYOTDAN RAQAMLI IQTISODIYOTGA O‘TISH - Jabborov Abdulla Akbar o‘g‘li; Islomov Bekzod Ilg‘or o‘g‘li (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada raqamli transformatsiya jarayonining an’anaviy iqtisodiy tizimdan raqamli iqtisodiyotga o’tishdagi roli va ahamiyati tahlil qilingan. Tadqiqot doirasida raqamli iqtisodiyotning asosiy tarkibiy qismlari, uning rivojlanish bosqichlari hamda mamlakatlar iqtisodiyotiga ta’siri o’rganilgan. Maqolada raqamli transformatsiya jarayonining asosiy yo’nalishlari, imkoniyatlari va muammolari kompleks tahlil qilinib, O’zbekiston iqtisodiyotini raqamlashtirish bo’yicha takliflar ishlab chiqilgan.