BANK AKTIVLARIDAN SAMARALI FOYDALANISH - Ravshanova Tursunoy Ismatullayevna (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Agrobankning bank aktivlaridan samarali foydalanish strategiyalari tahlil qilinadi. Bankning qishloq xo‘jaligiga yo‘naltirilgan kredit siyosati, zamonaviy texnologiyalarni joriy etish, risklarni boshqarish va diversifikatsiya usullari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, qishloq aholisining iqtisodiy holatini yaxshilash uchun Agrobankning faoliyatini tahlil qilinib, bankning samaradorligini oshirish bo‘yicha tavsiyalarni taqdim etadi. Bankning moliyaviy imkoniyatlarini to‘g‘ri boshqarish, fermer xo‘jaliklari va agro sanoatning rivojlanishiga ta’sirini oshirish, shuningdek, ijtimoiy-iqtisodiy o‘sishni qo‘llab-quvvatlash uchun muhim ahamiyatga ega.