BANK AKTIVLARINING MOHIYATI, TURLARI VA BANK FAOLIYATIDAGI O‘RNI - Ravshanova Tursunoy Ismatullayevna (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada bank aktivlarining mohiyati, turlari va bank faoliyatidagi o‘rni batafsil tahlil qilinadi. Bank aktivlari bankning iqtisodiy faoliyatini amalga oshirish, mablag‘larni jalb qilish va rentabellikni oshirish uchun zarur vosita bo‘lib, kreditlar, qimmatli qog‘ozlar, naqd pul, debitor qarzlar va tuzilma aktivlaridan iborat. Maqolada bank aktivlaridan samarali foydalanish va ularni diversifikatsiya qilishning ahamiyati ko‘rsatiladi, shuningdek, bankning rentabelligini oshirish va risklarni boshqarish bo‘yicha tavsiyalar taqdim etiladi. Bank aktivlarini to‘g‘ri boshqarish orqali bankning moliyaviy holati yaxshilanadi va iqtisodiy barqarorlikka erishiladi.