ЎЗБЕК АДАБИЁТИДА МИТТИ ҲИКОЯ ТАРАҚҚИЁТИ ВА БАДИИЙ МАҲОРАТ - Ma’suma Obidjonova (World Scientific Research Journal, 2025)
Аннотация: Ушбу мақолада митти ҳикоя жанрининг пайдо бўлиши ва ривожланиши, замонавий жаҳон адабий жараёнида унинг аҳамияти таҳлил қилинган. Айрим танқидчиларнинг салбий хулосаларига қарамасдан, митти ҳикоя жанри адабий ҳақиқатга айланди ҳамда биз бу ҳодисани чуқурроқ билмасдан ва тушунмасдан танқид қила олмаймиз. Митти ҳикояларнинг ўзига хос хусусиятлари, шаклий ва мазмуний жиҳатларини таҳлил қилишда ўзбек адабиётининг замонавий мисолларидан фойдаландик ҳамда уларнинг моҳиятини илмий асослашга уриндик.