ABDULLA ORIPOV SHE’RIYATIDA TAQDIR MIFOLOGEMASI VA BADIIY G‘OYA UYG‘UNLIGI - Isroilova Maxtuma Ne‘matillayevna (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Abdulla Oripov she’riyatida taqdir mifologemasining badiiy g‘oya bilan uyg‘unlashuvi tahlil qilinadi. Shoirning lirik asarlarida taqdir timsoli orqali inson ruhi, hayot falsafasi, vatanparvarlik va ilohiy qudrat haqidagi qarashlari poetik vositalar orqali ochib berilgan. Tahlil davomida mifologik obrazlarning poetik tizimdagi funksiyasi aniqlanadi.