O‘ZBEKISTONDA SUN’IY INTELLEKT TEXNOLOGIYALARI YORDAMIDA INGLIZ TILIDA GAPIRISH KO‘NIKMALARINI O‘RGATISH - Feruza Kamolova (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekistonda ingliz tilida gapirish ko‘nikmalarini o‘rgatishda sun’iy intellekt (SI) texnologiyalaridan foydalanish masalalari yoritiladi. So‘nggi yillarda ingliz tilini bilishga ehtiyoj ortib borayotgan bir paytda, zamonaviy ta’lim jarayonlariga SI asosidagi chatbotlar, talaffuzni yaxshilash uchun mobil ilovalar va avtomatlashtirilgan baholash tizimlari joriy qilinmoqda. Tadqiqotda SI texnologiyalarining afzalliklari, amaliy qo‘llanilishi, mavjud muammolar va istiqbollari tahlil qilinadi