KIMYO DARSLARIDA VIRTUAL TAJRIBALAR SIMULYATSIYASI - Jo‘rayeva Aziza Bahodirovna (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada zamonaviy ta’limda virtual tajribalar simulyatsiyasining o‘rni va ahamiyati tahlil qilingan. Virtual laboratoriyalar — bu real tajriba o‘rnini bosuvchi, raqamli muhitda ishlaydigan ta’lim vositalari bo‘lib, ular orqali o‘quvchilar kimyo fanidan nazariy bilimlarini mustahkamlab, amaliy ko‘nikmalarni xavfsiz va iqtisodiy jihatdan qulay shaklda egallaydilar. Maqolada virtual simulyatsiyalarning o‘quv jarayonidagi pedagogik samaradorligi, an’anaviy laboratoriyalarga nisbatan afzalliklari hamda ularni o‘quv dasturlariga integratsiya qilish imkoniyatlari yoritilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, virtual tajribalar o‘quvchilarning fanga qiziqishini oshiradi, tajriba o‘tkazish ko‘nikmalarini rivojlantiradi va ta’lim sifatini sezilarli darajada yaxshilaydi.