TABIIY GEOGRAFIYA KURSI DARSLIKLARI BILAN ISHLASHDA YANGI TA’LIM VOSITALARIDAN FOYDALANISH USULLARI - Matnazarova Guliston Uktamovna (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya: Tabiiy geografiya kursi darsliklari bilan ishlashda yangi ta’lim vositalaridan foydalanish usullari hozirgi zamon ta’lim jarayonida muhim ahamiyat kasb etmoqda. Ta’lim sohasida texnologiyalar va innovatsiyalar tez sur’atlar bilan rivojlanib borayotgan bir paytda, o‘quv jarayonini yanada samarali va qiziqarli qilish uchun yangi ta’lim vositalaridan keng foydalanish talab etiladi. Tabiiy geografiya fanining o‘ziga xosligi, uning tabiiy jarayonlar, geografik hududlar, iqlim va landshaftlarni o‘rganishga qaratilganligi sababli, bu fan darsliklari bilan ishlashda interaktiv va innovatsion yondashuvlar qo‘llanilishi o‘quvchilarning bilim darajasini oshirishda muhim rol o‘ynaydi.