“KOʻPAYTIRISH VA BOʻLISHGA DOIR MASALALAR” MAVZUSINI DIDAKTIK OʻYINLAR YORDAMIDA OʻQITISH - Muqimjonova Nilufarxon Ikromjon qizi (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada boshlang‘ich ta’limda ko‘paytirish va bo‘lish amallarini o‘rgatish metodikasi, unga oid zamonaviy yondashuvlar, didaktik o‘yinlar, ko‘rgazmali vositalar va axborot texnologiyalarining o‘rni haqida so‘z yuritiladi. Maqolada ta’lim sohasidagi yangi qaror va farmonlar mazmunidan kelib chiqib, dars jarayonlarini interaktiv tashkil etish orqali o‘quvchilarning mavzuni anglash darajasi va fanga bo‘lgan qiziqishini oshirish yo‘llari, tahlil qilinadi. Ko‘paytirish va bo‘lish mavzularini o‘rganishda faqat jadval natijalarini o‘zlashtirishni ta’minlabgina qоlmay, balki bеrilgan amallar haqidagi shunday nazariy bilimlarni o‘zlashtirishni ta’minlash zarurligi haqida bir qancha metodlar bayon qilinadi.