STEAM: O‘QUVCHILARNING TABIIY-ILMIY SAVODXONLIGINI SHAKLLANTIRISH KALITI - Xolmirzayev O’smonali Isomiddin o’g’li; Sog’inaliyeva Tursinoy Rahmonali qizi (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya: Ushbu tezisda kimyo fanini STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics) yondashuvi asosida o‘qitish orqali o‘quvchilarda tabiiy-ilmiy savodxonlik, tajriba asosidagi tafakkur, muammolarni hal qilish va kreativlik kabi ko‘nikmalarni shakllantirish imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqotda fanlararo integratsiyaning ayniqsa kimyo fanida yuqori samara berishi, nazariya va amaliyot uyg‘unligining taʼlim sifatini oshirishi ilmiy asoslangan holda yoritilgan.