BLOKCHEYN TEXNOLOGIYASINING AXBOROT XAVFSIZLIGIDAGI ROLI - Saidova Sevara Sobirjon qizi (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada blokcheyn texnologiyasining axborot xavfsizligini ta’minlashdagi o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Blokcheynning asosiy tamoyillari, ya’ni markazlashmaganlik, o‘zgarmaslik va shifrlash xususiyatlari orqali axborot tizimlarini himoya qilish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, O‘zbekistonda axborot xavfsizligi siyosatining rivojlanishi va blokcheyn texnologiyasidan foydalanish istiqbollari ham ko‘rib chiqilgan. Maqola yakunida texnologiyaning afzalliklari va uni amaliyotga joriy etish bo‘yicha tavsiyalar berilgan.