KORXONALAR FAOLIYATINI BOSHQARISH SAMARADORLIGINI OSHIRISHDA MOLIYAVIY RESURSLAR TAHLILINI TAKOMILLASHTIRISH - G‘olibjon Quvvatov (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada xo‘jalik yurituvchi subyektlarning moliyaviy resurslari, ularning turlari va xususiyatlari, ulardan korxona faoliyatida boshqaruv samaradorligini oshirishning o‘ziga xos xususiyatlari va moliyaviy resurslar tahlilining jahon tajribasidan mamlakatimizda keng foydalanish bo‘yicha ayrim ilmiy taklif va tavsiyalar keltirib o‘tilgan. Shuningdek, korxona moliyaviy resurslari va iqtisodiy holatini tahlil qilishda xalqaro tajribalardan keng foydalanish yo‘nalishlari keltirib o‘tilgan. Maqolada, korxona moliyaviy hisobotlarini tahlil qilish orqali uning kelgusi davrlar uchun uning qarzdorlik holati, moliyaviy resurslarning likvidliligi, to‘lovga qobiliyati va faoliyatning rentabelligini doimiy tahlil va nazorat qilib borish imkoniyatlarini kengaytiradi.